Romanii prefera alimente autohtone, fermierii trebuie sprijiniti pentru a face fata cererii. Ultimele sondaje arata ca romanii sunt "consumatori patrioti", preferand in special mancarea si bautura autohtona. De aici poate veni salvarea agriculturii.

Cu toate necazurile provocate de ignoranta autoritatilor fata de tema agriculturii, anul acesta, recoltele au fost semnificativ mai mari decat cele din anii trecuti, mai ales fata de cea din 2007. Altfel spus, potentialul agricol este enorm si merita valorificat intr-o masura mult mai mare decat pana acum.

Criza cu care ne confruntam acum aduce si un argument in plus pentru care agricultura trebuie sa devina prioritatea numarul unu a viitorului guvern: preferinta romanilor pentru mancarea si bautura romaneasca.

Subventiile n-ar trebui sa mai intarzie

Una dintre marile probleme ale exploatatiilor agricole este subfinantarea, la care se adauga - destul de des - intarzierea subventiilor.

Ultimul exemplu: pentru infiintarea culturilor de toamna, banii trebuiau sa ajunga in septembrie la fermieri, adica la momentul inceperii lucrarilor, au ajuns abia acum, in noiembrie...

„Acum avem o recolta buna tocmai pentru ca anul trecut subventiile pentru campania de toamna s-au dat la timp“, au precizat, in repetate randuri, reprezentantii asociatiilor agricole, sindicale si patronale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.