Profesorul universitar Liviu Voinea, director la GEA, a declarat marti, pentru editia online a Revistei 22, ca lipsa de bani a determinat Guvernul sa se imprumute de doua ori intr-o saptamana cu 1 miliard de lei, printre institutiile de la care a luat bani fiind si Fondul Proprietatea.

"Fondul de pensii s-a finantat pana acum singur, acum se finanteaza de la bugetul de stat, ceea ce nu e normal. Guvernul nu mai are bani, s-a imprumutat de doua ori intr-o saptamana cu 1 miliard de lei. A cumparat de la Fondul Proprietatea, CEC si Eximbank, care au imprumutat statul la o dobanda de 14%. Deci, Fondul Proprietatea, de exemplu, in loc sa-i despagubeasca pe fostii proprietari imprumuta statul", a declarat Liviu Voinea, director la Grupul de Economie Aplicata, potrivit site-ului revistei 22.

Liviu Voinea sustine ca demersul Guvernului de a se imprumuta "arata ca nu mai sunt bani pentru cheltuielile curente".

"Nu e vorba doar de fondul de pensii, tot bugetul este o harababura si este mentinut asa, tocmai ca sa se poata face astfel de rectificari. Sunt probleme reale de finantare. S-a luat de la Educatie, dar pot sa va spun ca Ministerul Educatiei nu mai are bani pentru bugetul in curs, nu se mai dau bani pentru finantarea de baza", a mai spus Liviu Voinea. El a dat ca exemplu situatia universitatilor de stat, "care primeau 90% la inceputul anului si 10% la sfarsitul lui. Cei 10% de la sfarsit nu se mai dau, in schimb se iau bani de la Educatie pentru Ministerul Muncii", a completat Liviu Voinea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.