Compania are 482 de angajati. Muncitorii care au intrat luni in somaj tehnic fabricau corpuri de iluminat auto in cadrul companiei Elba, in special pentru uzina Dacia.

"In aceasta saptamana, cat si saptamana viitoare, nu se va lucra, din cauza cerintelor puternic diminuate de la Dacia. Astazi (n.r, luni) lucram numai cu 80 de oameni”, a declarat directorul sectorului corpuri de iluminat auto din Elba, Nicolae Motateanu. Potrivit sursei citate, angajatii sunt pentru o saptamana in somaj tehnic in principal din cauza intreruperii productiei la uzinele Dacia (uzina Dacia si-a intrerupt productia in perioada 20 noiembrie - 7 decembrie). Productia si livrarile de echipament au fost de asemenea sistate.

Angajatii Elba aflati in somaj tehnic vor primi 75 la suta din salariu. Cei care au ramas pe posturi isi vor primi salariile si vor produce doar piese de schimb. Productia pentru Dacia insemna doar 15 la suta din intreaga capacitate de productie a Elba.

Potrivit Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Timis, pana la sfarsitul anului urmeaza sa fie disponibilizati 2.109 angajati, cei mai multi dintre acestia lucrand in municipiul Timisoara. Cei care au anuntat AJOFM Timis ca vor face disponibilizari sunt societatile Lasselberger, Matros 2000, Metcons, Constructii Feroviare, Hasco Romania, Vogt Electronic Romania, Mitica, Unterkonstruction, Cristian Andronic, Ro Alto Gradimento, Antarctica, Nubes, Rilug, Eybl Automotive Romania, Valkiria Invest, Banat Transport. Cele mai mari reduceri de personal le vor face cei de la Eybl (Deta), care fac tapiterii auto.