“Anul viitor, piata turismului se va pastra la acelasi nivel din acest an, cu o crestere de maxim 6-8%”, a spus Paul Marasoiu, adaugand ca, cel putin pana in septembrie 2008, a fost vizibila aceasta crestere si datorita suplimentarii capacitatilor de cazare din 2008, cu 1.200-1.300 locuri.

Procentul mediu de ocupare este relativ constant, de aproximativ 69% la nivelul unitatilor hoteliere, asteptandu-se in cazul hotelurilor de lux o scadere a gradului de ocupare de pana la 60%, in conditiile in care turismul de business va fi afectat pe fondul crizei financiare actuale. Astfel, inasprirea conditiilor de creditare si scaderea teranactiilor vor conduce la o diminuare a traficului corporate in urmatoarea perioada.

“Nu intrevad blocaje majore, in opinia mea hotelurile de 4-5 stele vor oferi pachete mai atractive, cu mai multe servicii”, a adaugat Marasoiu.

Potrivit acestuia, investitorii nu ar trebui sa se teama, ci doar sa reanalizeze modalitatile de finantare. “Perioada de criza este cea mai buna perioada de crestere pentru cei care au resurse financiare”, a mai spus presedintele Peackcock Hotels/Global Hotel Management.