Reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Timis au declarat ca peste 2.000 de angajati din judet risca sa ramana fara locuri de munca in perioada urmatoare, ca urmare a crizei internationale, transmite NewsIn.
Conducerea producatorului de corpuri de iluminat Elba din Timisoara a fost nevoita sa reduca activitatea de productie, ca urmare a scaderii comenzilor. "Am redus activitatea si nu mai lucram in zilele de sambata si duminica, in special in zona auto. Incercam sa optimizam costurile", a declarat directorul Elba, Gheorghe Cocian.

Unele companii au facut si concedieri, printre care si Vox Jimbolia, o intreprindere de automotive - 140 de angajati, iar Electromotor- 29 de salariati. Industriile auto, textila si constructiile sunt cele mai afectate de criza.

"Luna octombrie am avut un somaj de 1,39 la suta. Acesta e un nivel mic, dar semnele spre o crestere a numarului de someri exista”,
a declarat directorul AJOFM Timis, Stefan Erdely.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.