Intr-un mail semnat de Ionel Bors, vicepresedintele ArcelorMittal, care a ajuns la directorii de uzine si la sefii de sectii din combinatul galatean, se arata ca angajatii companiei care nu si-au luat concediul de odihna cuvenit in anul 2008 trebuie sa-si lichideze restantele la acest capitol pana de 15 decembrie. Pana la aceeasi data trebuie sa-si consume zilele libere aferente acestui an si salariatii care erau programati sa intre in concediu in perioada sarbatorilor de iarna, intre 15 si 31 decembrie.

Informatia a fost confirmata de presedintele sindicatului Solidaritatea de pe platforma siderurgica, Gheorghe Tiber. "Dupa lege, (salariatii, n.r.) sunt obligati sa-si efectueze concediul in anul respectiv. S-a luat deja o hotarare in acest sens. Masura este oficiala si legala", a afirmat, marti, Tiber.

Liderul sindical a precizat ca la nivelul administratiei companiei s-a mai vehiculat o varianta, care ar incalca, insa, prevederile legale. Este vorba de trimiterea mai multor salariati in concediu de odihna pana la finele lui 2008, dar in contul zilelor de concediu aferente anului viitor, din cauza scaderii comenzilor si a reducerii productiei in anumite sectoare.

"Se auzise sa se devanseze o anumita parte din concediul de anul viitor anul acesta, adica vreo zece zile din 2009 sa le dea anul acesta, iar asta nu era in regula. Nu e legal. Concediul de odihna se ia pentru perioada efectiv lucrata, dupa lege, or daca omul n-a lucrat in 2009 nicio zi cum sa ia concediul anticipat?", a declarat, citat de NewsIn, Gheorghe Tiber.