Numarul de magazine online din Romania va creste cu 50% pe an in intervalul 2009-2011 ajungand pana la 3.000 dupa ce in prezent numarul acestora se ridica la 900 de magazine online active iar in urmatorii doi ani piata va ajunge la 1 miliard de euro, se arata intr-un studiu al ANC.

Numarul magazinelor online din Romania se va tripla pana in 2011 „Putem estima ca piata de comert electronic inregistreaza in acest moment o valoare de 250 de milioane de euro, iar reprezentantii magazinelor online, citati in acest studiu, apreciaza ca in urmatorii doi ani volumul vanzarilor online va atinge valoarea de un miliard de euro, fara a lua in calcul si serviciile, adica turismul sau plata facturilor,” a declarat Liviu Nistoran, presedintele ANC.

Potrivit acestui studiu , in prezent, in Romania, exista aproximativ 900 de magazine online active, cele mai multe oferind la vanzare produse din sfera tehnologiei si comunicatiilor.

Jocurile pentru calculator, jucariile, florile, ceasurile si biletele la diverse spectacole se comercializeaza in 30% din magazinele online din Romania.

Magazinele ce comercializeaza carti detin o pondere de 10% la fel ca si magazinele ce comercializeaza produse vestimentare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.