Allianz SE, al doilea asigurator european ca valoare de piata, a afisat pierderi de 2 miliarde euro si a anuntat ca ar putea sa nu atinga tintele privind profitul operational pe 2008 si 2009, din cauza crizei financiare mondiale, arata Bloomberg

In perioada similara din 2007, Allianz inregistrase un profit de 1,9 miliarde euro. Profitul net din operatiuni continue a fost de 545 milioane euro, sub estimarile de 782 milioane euro, informeaza NewsIn.

Titlurile Allianz s-au depreciat cu 55% de la inceputul anului, conferind asiguratorului o valoare de piata de 29,8 miliarde euro.

Allianz este prezenta in Romania prin Allianz-Tiriac Asigurari, cel mai mare asigurator de pe piata romaneasca. Allianz-Tiriac Asigurari si-a sporit profitul net cu 14,1% in primele noua luni, la 21,8 milioane lei (6 milioane euro), pe fondul avansului cu 13% a veniturilor din primle brute subscrise.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.