Agentia de evaluare financiara Fitch a confirmat ratingul pentru imprumuturi pe termen lung in lei si valuta la 'BBB-' si pe cel pentru imprumuturile pe termen scurt in moneda straina la 'F3', ambele cu perspectiva stabila, argumentand ca performanta operationala a orasului este solida.
"Ratingurile Bucurestiului reflecta performanta sa operationala solida, ajutata de cresterea de pana in prezent a economiei locale, care este una dezvoltata dupa standardele nationale. Calificativele mai reflecta sprijinul financiar si controlul guvernului central, tinand cont de importanta orasului pentru economia nationala", se spune in comunicatul Fitch.

Ratingurile iau in calcul, insa, si datoria in crestere a orasului si riscurile mai mari legate de nevoia de refinantare si de cursul de schimb, pentru in cazul imprumuturilor in valuta, mai considera agentia de rating.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.