Vanzarile cu amanuntul de pe piata romaneasca au crescut in septembrie cu15% fata de aceeasi luna a anului trecut, nivel care mentine Romania pe primul loc in UE, pentru a patra luna la rand, in ciuda unei usoare temperari fata de august, arata datele publicate de Eurostat.

Vanzarile cu amanuntul au crescut in Romania cu 17,3% in august, cu 18,5% in iulie si cu 23,6% in iunie, comparativ cu aceleasi luni din 2007.

Biroul european de statistica a mai anuntat ca, in septembrie, avansuri moderate ale comertului cu amanuntul au inregistrat si Polonia si Slovacia, unde ritmul anual de crestere a fost de 7,1%, respectiv de 4,5%.

Spre deosebire, Letonia, Estonia si Spania au raportat, in septembrie, scaderi importante ale volumului comertului, fata de septembrie 2007, de 13,4%, 9,9%, respectiv 7,1%.

In septembrie, indicele vanzarilor cu amanuntul a scazut cu 0,4% in Uniunea Europeana (UE) si cu 1,6% in zona euro raportat la luna similara a anului trecut.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.