Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a spus ca agentia de rating Standard & Poor's ar trebui sa-si modifice abordarea privind factorii luati in calcul la retrogradarea Romaniei, in conditiile in care datoria publica se afla la un nivel sustenabil.

"Rugam S&P sa-si refaca cele doua pagini scrise total pe langa subiect", a declarat Isarescu.

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a anuntat, in urma cu o saptamana, ca a coborat cu o treapta ratingurile Romaniei pentru imprumuturile in valuta, de la 'BBB-/A-3' la 'BB+/B', si pentru creditele in lei pe termen lung, la 'BBB-', ca urmare a riscurilor legate de finantare.

Decizia S&P scoate Romania din categoria statelor cu calificative din categoria "investment grade" acordate de aceasta agentie, potrivit NewsIn.

Isarescu a reamintit ca Romania nu se afla in negocieri cu Fondul Monetar International (FMI) pentru acordarea unui ajutor de stat, tocmai pentru ca nu avem o datorie publica mare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.