Consiliul Concurentei a amendat retailerii Billa, Pic si Spar cu circa 850.000 euro pentru furnizarea de informatii incorecte, in cadrul investigatiei pentru analizarea sectorului comercializarii produselor alimentare.

"Informatiile eronate au privit clauza clientului cel mai favorizat, care marcheaza obligatia furnizorului de a oferi comerciantului cel mai bun pret de pe piata. Societatile respective au furnizat date incorecte cu privire la inexistenta acestei clauze in contractele lor comerciale", arata Consiliul Concurentei (CC).

Potrivit legii, Consiliul Concurentei poate amenda agentii economici cu pana la 1% din cifra de afaceri a acestora, pentru furnizarea unor informatii incorecte in cadrul investigatiilor pe care le desfasoara.

Valoarea totala a contraventiilor, aplicate in perioada 10-16 septembrie, a fost de 3,22 milioane de lei (aproximativ 850.000 euro), Billa Romania fiind amendata cu 2,149 milioane de lei, Pic cu 819.000 lei si Spar cu 256.000 de lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.