Deficitul de cont curent al Romaniei a stagnat aproape dupa primele opt luni ale acestui an, dupa ce crescuse cu 12% pana in iulie, pe fondul intrarilor mari din transferuri curente si majorarii excedentului din servicii in august, care au compensat largirea deficitului comercial, arata datele BNR.

Astfel, deficitul balantei de plati a fost in primele opt luni ale acestui an de 10,006 miliarde euro, fata de 9,853 miliarde euro in acelasi interval din 2007, potrivit datelor publicate luni de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Dupa primele sapte luni ale acestui an, deficitul de cont curent al Romaniei se adancise cu 11,9% fata de acelasi interval din 2007, pana la 9,4 miliarde euro.

In intervalul ianuarie-august, deficitul comercial (FOB/FOB) - principala sursa care alimenteaza dezechilibrul extern - si-a temperat ritmul de crestere la 8,1% fata de perioada similara din 2007, ajungand la 11,7 miliarde euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.