Ceea ce face ca GEW sa fie un concept cu adevarat original este deschiderea fata de pe toti cei care vor sa isi exprime pasiunea pentru inovatie intr-un eveniment global: elevi si studenti, profesori, antreprenori, angajati si lideri din comunitatea de afaceri sau din cea guvernamental„ pot forma retele si desfasura actiuni pe teme antreprenoriale in orice forma doresc.

Pentru ca astfel de eforturi sa devina cu adevarat parte dintr-o agenda globala, Junior Achievement Romania a conceput gew.ro, un portal care permite atat inscrierea unei diversitati de evenimente, fie ca au loc special pentru aceasta ocazie, fie ca fac parte din programul anual al organizatorilor, site-ul fiind deschis inclusiv actiunilor care nu se incadreaza calendaristic in perioada 17 – 23 noiembrie, dar care abordeaza si promoveaza antreprenoriatul.

Junior Achievement lanseaza si o provocare prin competitia internationala Young Entrepreneur of the Year, dedicata tinerilor care au lansat si conduc afaceri cu succes.

"Tinerii care isi asuma riscuri si au tenacitatea sa mearga de la o idee, pana la capat, la afacerea prorpiu-zisa, sunt cel mai important capital in orice economie. Scopul nostru ca organizatie este sa promovam si mai ales sa formam astfel de tineri, iar Antreprenorul anului este cel mai bun mod de a le oferi recunoasterea pe care o merita", declara Lucian Gramescu, managerul proiectului.

Juriul - din care vor face parte si Ernst & Young, IBM si Eximbank ca parteneri ai GEW - va desemna tanarul care va participa la finala europeana din 2009. Mai multe detalii despre competitie sunt disponibile la www.jaromania.org/alumni.

Junior Achievement Romania, organizatie non-profit, a fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide, USA si Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. Programele JA de tip "learning by doing" sunt urmate anual de peste 8 milioane de elevi si studenti din intreaga lume si se desfasoara local in parteneriat cu institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri.