Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni a fabricat automobilul Dacia Duster cu numarul 400.000, a anuntat joi constructorul auto.

Potrivit MEDIAFAX, vehiculul, un Laureate 4x4, de culoare gri platine, va fi livrat unui client din Franta, principala piata de export a marcii Dacia.

In prezent, Duster reprezinta in jur de 45% din productia totala zilnica realizata la Uzinele Dacia, se arata intr-un comunicat al constructorului auto.

Modelul Duster a fost lansat in martie 2010 la Salonul Auto de la Geneva, iar in cei aproape trei ani 95% din productia modelului a fost exportata, in special in tarile Europei Occidentale.

Potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, Duster a fost anul trecut cel mai vandut model la export (135.189 unitati), corespunzator unui procent de 42% din numarul total de autoturisme livrate pe plan extern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.