Renault, unul dintre putinii mari producatori auto care nu produce in China, vrea sa construiasca o uzina cu o capacitate de 200.000 de vehicule pe an in centrul tarii, la Wuhan, iar proiectul ar putea avea nevoie de sprijin politic, a declarat pentru AFP o sursa chineza apropiata situatiei.

Potrivit MEDIAFAX, grupul francez a lasat de multi ani piata chineza in sarcina partenerului sau japonez de alianta Nissan, in virtutea unei impartiri a zonelor geografice intre cei doi constructori auto.

"Locul de amplasare a fabricii a fost aprobat de Renault, partenerul sau chinez Dongfeng si primaria din Wuhan", a spus sursa.

In prezent are loc studiul de impact asupra mediului, iar apoi proiectul urmeaza sa fie inaintat spre aprobare guvernului chinez.

Publicatia economica chineza Diyi Caijing Ribao (China Business News) a relatat ca proiectul se afla deja la Comisia nationala pentru reforma si dezvoltare, agentia care avizeaza toate marile proiecte industriale din China.

Procesul de aprobare va dura mai multe luni si va implica lideri politici francezi si chinezi la cel mai inalt nivel, potrivit sursei, care anticipeaza ca lucrarile de constructie a uzinei ar putea incepe inainte de sfarsitul anului viitor.

Potrivit publicatiei chineze, investitia initiala a Renault in aceasta fabrica ar putea fi de 800 de milioane de euro.

Primul model care va fi fabrica de Renault in China va fi vehiculul 4X4 Koleos, care este deja asamblat in Coreea de Sud. Anul trecut, constructorul francez a vandut in China 24.000 de Koleos, un numar nesemnificativ comparativ cu piata de 14,5 milioane de automobile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.