Dupa sarbatorile de Pasti, intr-o benzinarie Esso din orasul german Filderstadt, pretul unui litru de benzina Super a ajuns la incredibila suma de 9,99 euro.
Conform oficialilor companiei, masura de crestere temporara a pretului la un asemenea nivel prohibitiv a fost, se pare, dictata de stocul pe terminate din acest combustibil, o situatie intalnita la mai multe pompe din Germania. Practic, s-a dorit descurajarea cumpararii acestui combustibil, desi analistii considera ca, astfel, s-a aplicat pur si simplu o regula a pietei negre - lipsa acuta a unui produs a dus la speculatii nesimtite.

Au fost si cateva "victime", oameni care nu au fost atenti nici la pretul afisat, nici la anuntul care atragea atentia asupra modificarii de pret. Asa incat un sofer s-a pomenit la casa de marcat ca are de achitat, pentru 21 de litri de combustibil, o suma de... 209,98 euro . La fel a patit si o alta doamna, care a fost nevoita sa plateasca pentru 20 de litri circa 200 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.