Romanii ar putea admira si testa in premiera hibridul diesel-electric Dacia Hamster in luna noiembrie, cu ocazia unei expozitii internationale care va avea loc la Pitesti. « Prezentarea oficiala a conceptului Hamster Electricway 4WD va avea loc la expozitia Congresului International de Autovehicule Rutiere CAR 2011 - Automobilul si Mediul.

Acest congres va fi organizat sub patronajul FISITA - Federatia Internationala a Societatilor de Ingineria Automobilului - de catre Universitatea din Pitesti, in 2-4 noiembrie 2011 », a declarat pentru gandul profesor doctor inginer Dan Marinescu, director executiv al Centrului de cercetare « Ingineria Automobilului » din cadrul Universitatii din Pitesti.

Pana atunci, hibridul - despre care profesorul Marinescu spune ca nu urmeaza sa fie fabricat la Dacia, fiind doar un automobil "de laborator" - va fi supus la primele probe in cursul lunii iunie. Cu acest prilej vor fi determinate performantele vehiculului in special in ceea ce priveste consumul de combustibil si nivelul emisiei de dioxid de carbon. "Probele se vor desfasura pentru inceput pe standul cu rulouri din laboratorul « Sisteme Alternative de Propulsie pentru Automobile- Energii Alternative si Regenerabile»'', ne-a spus Dan Marinescu, scrie MEDIAFAX.

Automobil cu emisii de dioxid de carbon de 99 g/km

Dacia Hamster Hybrid-Electricway 4WD reprezinta un studiu al Centrului de Cercetare Universitara Ingineria Automobilului, din cadrul Universitatii din Pitesti, avand ca scop realizarea unui automobil cu emisii de dioxid de carbon de 99 g/km.

Recent, reprezentantii Automobile Dacia Group Renault au precizat pentru gandul ca Dacia Hamster nu este un vehicul dezvoltat de Dacia. "Dacia Hamster este un proiect universitar dezvoltat de Facultatea mecanica si tehnologie a Universitatii din Pitesti, in colaborare cu Centrul Ingineria Automobilului. Lucrarea a fost realizata de studenti masteranzi, in cadrul proiectului de cercetare dezvoltat de Universitatea din Pitesti", ne-a declarat Luiza Domnisoru, sef Serviciu Comunicare Corporate si Relatii Publice in cadrul Grup Renault Romania, conform Gandul.

Citeste si:
Prețuri noua Honda e:Ny1 în România: electrica, start de la 51.500...
Prețuri noua Honda e:Ny1 în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.