Scumpirea sistematica a carburantilor a propulsat Romania pintre tarile europene cu cea mai scumpa benzina.

Romanii aflati la granita cu Bulgaria merg sa-si faca plinul la vecini, unde litrul de benzina costa doar 4 lei si 50 de bani, scrie Antena3. La noi, pretul a depasit pragul de 6 lei in acest sfarsit de saptamana. Ardelenii si maramuresenii nu sunt la fel de norocosi ca romanii de la granita cu Bulgaria. La vecinii nostri unguri, benzina e mai scumpa cu 50, 60 de bani.

Distribuitorii de carburanti apreciaza ca romanii consuma anual, pe cap de locuitor, 290 de litri de benzina, in timp ce media europeana se ridica la aproximativ 550 de litri, scrie Gandul. Pretul mare este de vina, spun oamenii, asa ca multi prefera sa faca plinul peste granite.

Analistii economici spun ca nici razboiul Libian, nici criza economica nu justifica cresterea preturilor la combustibili care au facut ca, in Romania, litrul de benzina sa fie mai scump ca cel din Marea Britanie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.