Preturile de referinta ale benzinelor si motorinelor vandute in reteaua Petrom au crescut cu 9 bani pe litru, incepand de azi. La scurt timp au urmat Rompetrol si Lukoil.

  • OMV Petrom sare primul pragul de 6 lei pentru un litru de benzina

Dupa majorarea de pret, cea mai scumpa benzina, OMV Carrera 100 costa, la Petrom, 6,01 lei litrul, conform site-ului companiei.

Cele mai comercializate sortimente de benzina, Premium 95 si, respectiv OMV Carrera 95 costa 5,21 si, respectiv, 5,35 lei pe litru, iar sortimentul Top Premium 99+ costa 5,59 lei pe litru.

In ceea ce priveste motorinele, cel mai ieftin sortiment, Euro Diesel 5, costa 5,24 lei pe litru, iar cel mai scump, OMV Alpin Diesel, 5,72 lei pe litru.

Preturile din statiile OMV Petrom pot varia cu 5% fata de pretul de referinta.

  • Rompetrol Downstream pluseaza
Rompetrol Downstream a majorat vineri pretul benzinei si motorinei cu noua bani pe litru, masura luata in aceeasi zi si de OMV Petrom (SNP), pretul unui sortiment de benzina depasind pragul de sase lei pe litru si la compania controlata de KazMunaiGaz.
Astfel, benzinele Efix 95 si Alto 101 costa 5,35 lei pe litru, respectiv 6,02 lei pe litru. Totodata, noile preturi ale sortimentelor de motorina Efix si Alto 55 sunt 5,41 lei litru si 5,72 lei pe litru.

Preturile carburantilor vanduti in statiile Rompetrol pot varia cu +/- 5% fata de cele medii.

  • Lukoil, al treilea jucator care scumpeste carburantii
Lukoil Romania, subsidiara a grupului petrolier rus Lukoil, a scumpit vineri cu pana la sase bani pe litru pretul carburantilor, dupa ce primii doi mari operatori din piata, OMV Petrom (SNP) si Rompetrol, au aplicat majorari de noua bani pe litru, scrie MEDIAFAX.

Pretul benzinei Ecto a crescut de la 5,69 lei la 5,75 lei pe litru, iar cel al motorinei Ecto Super Diesel a fost majorat de la 5,59 lei la 5,65 lei pe litru, potrivit datelor publicate pe pagina de Internet a Lukoil Romania.

Sortimentele Euroluk 95 si Euro L Diesel au fost scumpite cu cinci bani, la 5,26 lei si 5,33 lei pe litru.

Citeste si:
Prețul motorinei a ajuns sub pragul de 7 lei. Cât costă benzina în...
Prețul motorinei a ajuns sub...

De la inceputul anului, companiile petroliere au scumpit carburantii de mai multe ori. Potrivit Institutului National de Statistica, combustibilii s-au scumpit anul trecut cu peste 15%, dupa ce in 2009 preturile au fost majorate cu 13%.

Piata distributiei de carburanti din Romania este analizata de Consiliul Concurentei inca din 2005, dar deocamdata autoritatea nu a prezentat concluziile anchetei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.