Constructorul autohton de automobile pregateste noi modele pentru 2012: un monovolum, o utilitara si un model de oras. Le Figaro scrie despre noua gama si atacul pietelor auto vest-europene.

Aceste modele "vor avea un nou pas in termeni de stil," promite Alain Launay, cu "preturi mai agresive decat oricand.", scrie Le Figaro. Cele trei modele urmeaza a fi lansate incepand cu anul 2012 pe pietele europene.

Dacia este una dintre marcile cele mai de incredere: 93% din proprietarii nu au avut probleme de la achizitionarea lor, potrivit unui studiu de "Que choisir." (n.r: Ce alegem). Marca autohtona este a treia pe acest criteriu, inainte de BMW si Renault.

"Cele mai multe defecte ale masinilor din ziua de azi au la origine complexitatea sistemelor electronice. Dacia utiliza o electronica de baza care a fost dezvoltata acum cinci-zece ani, deci sunt evident mult mai fiabile decat cele ale masinilor de ultima generatie", spune Benoit Abadie, director adjunct al Centrului Tehnic Roman.

In ceea ce proveste design-ul, conform declaratiilor lui Gerard Detourbet, Dacia va ramane un constructor care va oferi modele de baza, in timp ce modelele create de Renault vor fi din ce in ce mai sofisticate.

In total, grupul estimeaza ca va vinde "aproape 690 de mii" de masini low-cost in acest an. In concluzie, se pare ca brandul romanesc pune mici presiuni asupra concurentilor si asupra Renault.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.