Pe piata auto romaneasca au fost inmatriculate anul acesta 64 de marci, dintre acestea doar 9 brand-uri au cunoscut o crestere fata de primele 7 luni din 2009, majoritatea fiind din clasele lux si premium, potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

  • Great Wall Motor – 53 unitati
Masinile chinezesti GWM (Great Wall Motor) au inregistrat in primele 7 luni o crestere de 21%, la 53 de unitati, de la 44 in acelasi interval din 2009. Modelele GWM la vanzare in Romania sunt SUV-ul Hover, limuzina SUV Hover n si modelul pick-up Steed.

Cele mai multe comenzi le-a inregistrat modelul Hover. Great Wall Motor Company Limited este cea mai mare companie cu capital privat producatoare de automobile din China.

  • BMW – 813 unitati
BMW Group Romania, importatorul marcii auto premium BMW, a vandut in primele 7 luni 813 autoturisme, in crestere cu 12% fata de anul trecut. In ianuarie-iulie 2009, au fost inmatriculate in Romania 727 de autoturisme.

  • Chevrolet – 2.404 unitati
Inmatricularile Chevrolet pe piata romaneasca au crescut in perioada ianuarie-iulie cu 4%, la 2.404 unitati. Anul trecut in primele 7 luni erau inmatriculate 2.319 unitati pe plan local.

Luna iulie a adus marcii Chevrolet 506 clienti in Romania, cu 9% mai mult decat in iulie 2009. Cele mai dorite modele au fost Aveo si Cruze.

Citeste integral topul marcilor auto cu vanzari pe plus anul acesta pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.