Chiar daca vanzarile de masini atat noi cat si second hand au scazut la jumatate, mai sunt romani care profita de situatia economica actuala pentru a face achizitii auto. Cum e mai rentabil sa cumperi o masina: cu credit sau in leasing?

Fiecare dintre aceste doua variante de achizitie a unei masini noi sau la mana a doua are avantajele si dezavantajele ei.
Creditul de nevoi personale

  • Nu se solicita avans, nu se solicita garantii sau giranti, durata de aprobare a creditului este de cateva zile, iar dupa ce primesti banii de la banca poti achita masina cash, ceea ce te ajuta si la negocierea pretului final, informeaza InCont.ro. De asemenea, nu esti obligat sa-ti faci asigurare CASCO.
Dezavantajul ar fi ca dobanzile platite pentru creditele de nevoi personale sunt mai mari decat la leasing.

Leasing auto

  • In cazul leasingului auto, trebuie sa platesti un avans din valoarea masinii. Proprietarul bunului este compania de leasing, care practic ti-o da in folosinta in sistem de inchiriere. Societatea de leasing va asigura bunul alegand asiguratorul, costurile de asigurare fiind suportate de catre utilizator. Incheierea politei CASCO este obligatorie, iar garantarea leasingului se face prin gajarea masinii.

Un dezavantaj ar fi ca la iesirea din tara trebuie sa ai acceptul societatii de leasing.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.