Compania auto japoneza Toyota a anuntat vineri rechemarea in service a 270.000 de autovehicule din marcile Lexus si Crown, pe fondul unor probleme la motoarele acestora, informeaza Boursorama.

Din cele 270.000 de autovehicule vizate, 180.000 au fost vandute in strainatate, mai ales in Statele Unite si doar 90.000 au fost comercializate in Japonia.

Aceasta actiune reprezinta o noua lovitura pentru constructorul auto japonez, care incearca sa-si reabiliteze imaginea dupa rechemarea celor 8,5 milioane de masini din ultimele luni, pentru problemele semnalate la pedala de acceleratie, scrie NewsIn.

Rechemarea celor sapte modele din gamele Lexus si Crown este cauzata de semnalarea unui defect la un arc al supapei, problema care ar putea duce la oprirea motorului, conform declaratiilor facute vineri de Hideaki Homma, purtator de cuvant in cadrul companiei japoneze. Constructorul auto a anuntat ca rechemarea este rezultatul primirii a 200 de reclamatii de la clientii din Japonia. Unii dintre acesti utilizatori au semnalat o serie de sunete ciudate la motor, iar constructorul auto a anuntat ca respectiva problema nu a cauzat accidente.

Aproximativ 137.000 de autoturisme Toyota din seriile IS 350, GS 350, GS 460, GS 450h, LS 460 si LS 600h L din Statele Unite sunt vizate de aceasta rechemare in service, conform filialei americane a companiei. "Ne prezentam sincerele noastre scuze clientilor si ii rugam sa-si contacteze dealerii Lexus in clipa in care par sa aiba de-a face cu probleme la masini", a declarat Mark Templin, directorul general al Diviziei Lexus din Statele Unite.

Conform cotidianului japonez "Asahi", citat de Boursorama, rechemarea celor 270.000 de autovehicule ar putea costa compania pana la 20 de miliarde de yeni (181,5 milioane de euro), dar informatia nu a fost confirmata de reprezentantii Toyota.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.