Conduc o industrie "pe patru roti", sunt celebri si par sa aiba lumea la picioare. Afla cat castiga anual sefii celor mai mari constructori auto din lume.
  • Cel mai bine platit director general executiv (CEO) al unui grup auto este Alan Mulally, care conduce concernul american Ford, avand in portofoliu marcile Ford si Lincoln, scrie 0-100.ro. Remuneratia sefului este de 17,4 milioane de dolari, potrivit firmei de consultanta Towers Watson, citata de Automotive News Europe (ANE)
  • Sergio Marchionne, sef peste imperiul Fiat-Chrysler (cu marcile Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari, Maserati, Abarth, Chrysler, Jeep, Dodge si Ram), castiga anual circa 14 milioane de dolari, fiind clasat al doilea in topul celor mai bine platiti directori din auto.

  • Media castigurilor directorilor de la Volkswagen, Fiat, Ford si Daimler este 11,7 milioane de dolari pe an.

  • Carlos Ghosn, seful aliantei Renault-Nissan (cu marcile Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Nissan si Infiniti), a incasat 9,5 milioane de dolari anul trecut de la constructorul auto japonez Nissan. In schimb, Ghosn a luat 1,5 milioane de dolari de la Renault, cu jumatate mai putin fata de 2008. Astfel, Ghosn a incasat anul trecut circa 11 milioane de dolari.

  • Directorii japonezi de la firme de aceeasi origine castiga mult mai putin. Cei 38 de directori ai Toyota au castigat in total aproape 16 milioane de dolari, iar sefii Honda circa 20 milioane de dolari (cumulat).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.