Unul dintre cei mai mari furnizori de componente auto din lume lucreaza la un sistem care sa intervina asupra sistemului de directie al masinii pentru a ajuta soferul sa evite un obstacol prin ocolire, atunci cand franarea n-ar fi suficienta.

Tehnologia poarta numele de Emergency Steer Assist si va fi gata pentru productia in serie in trei ani, urmand sa fie adoptata de cele mai avansate automobile ale vremii, scrie 0-100.ro.

Concret, tehnologia va interveni atunci cand evitarea unui impact cu un obstacol (masina din fata, pieton) va fi imposibila, din cauza faptului ca soferul a depasit ultimul punct posibil de franare.

Sistemul Emergency Steer Assist foloseste echipamente deja disponibile pe automobile, precum ESP (sistem de control al stabilitatii), radarul sistemului ACC (adaptive cruise control) si camerele de luat vederi. Sistemele ESP vor deveni obligatorii pentru noile modele de masini lansate dupa 2011, iar tehnologii precum ACC sunt adoptate pe tot mai multe automobile, macar optional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.