Daca Renault a decis sa treaca direct la masinile electrice, Dacia ar putea sa treaca cu modelul Hamster prin etapa masinilor hibride, asa cum mari producatori precum Toyota sau General Motors o fac.

Update: “Masina nu este un proiect al Renault Technologie Roumanie (RTR). In imagini nu identific elemente care sa ateste ca masina se afla intr-un amplasament al nostru”, a declarat pentru 0-100.ro directorul de comunicare al RTR, Anca Oreviceanu. Ea a adaugat ca automobilul ar putea fi un studiu al unei universitati, dar a precizat ca nu detine informatii clare in acest sens.

Lamurirea exacta privind vine insa de la reprezentantii Automobile Dacia: “Dacia Hamster este un proiect universitar dezvoltat de Facultatea «Autovehicule Rutiere» a Universitatii din Pitesti, in colaborare cu Centrul Ingineria Automobilului, departamentul «Proiecte alternative de propulsie». Lucrarea a fost realizata de studenti masteranzi, in cadrul proiectului de cercetare dezvoltat de Universitatea din Pitesti”.


Cantitatea limitata de combustibil conventional va duce in viitor la un singur tip de autovehicule: cele electrice
. Renault a considerat ca este important sa atace acest segment inca de la inceput, urmand sa lanseze alaturi de Nissan Leaf alte 3 modele electrice. Alti producatori au decis ca este mai bine, momentan, sa adopteze solutia hibrida, montand un motor electric in paralel cu unul conventional, potrivit ProMotor.ro.

Aceasta solutie se regaseste si la Dacia Hamster, un model 4x4, altul decat Duster, realizat pe caroseria unui Sandero Stepway Din punct de vedere estetic, se remarca grila fata vopsita si sigla Dacia hibrid, plus stickerele care ne aduc aminte de transmisia 4x4 si cele care parca prelungesc stopurile spate.

In ceea ce priveste solutia tehnica, puntea spate a fost modificata pentru a permite montarea unui motor electric ce pune in miscare rotile din spate. Astfel, masina poate deveni 4x4 in orice moment. Sistemul nu este unul in premiera, fiind regasit intr-o configuratie asemanatoare si pe Dacia Grand Sandero.

Citeste si:
OFICIAL: Nasser Al-Attiyah va fi pilot Dacia în Raliul Dakar din 2025
OFICIAL: Nasser Al-Attiyah va...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.