Majoritatea marcilor auto premium par afectate de criza dupa primele 4 luni, insa exista si exceptii fiind brand-uri care au vandut la fel ca in 2009, sau au cunoscut o crestere semnificativa. Motorizarile care domina preferintele clientilor premium au fost diesel, potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Iata care au fost cele mai de succes modele ale fiecarei marci premium pe piata romaneasca, potrivit Wall-Street.ro.

  • Smart fortwo - 4 unitati. Cu doar patru unitati vandute in Romania in perioada ianuarie-aprilie, modelul Smart fortwo a inregistrat o scadere de peste 80%. Singura versiune dorita de romani a fost cea coupe. Motorizarile Smart fortwo vandute pe piata romaneasca au fost un litru benzina 61 CP, 71 CP si 84 CP.(clic aici pt foto)

  • Lexus RX – 7 unitati. SUV-ul RX detine majoritatea comenzilor marcii Lexus pe plan local. In primele 4 luni au fost cumparate 7 masini RX, in crestere cu 40% fata de 2009.(clic aici pt foto)

  • Jaguar XF – 7 unitati. Jaguar XF este cel mai vandut model al marcii in Romania cu 7 unitati comercializate in ianuarie-aprilie 2010. Motorizarea cea mai comandata a fost 3 litri diesel 275 CP. Cererea pentru XF a scazut cu 42% in primele patru luni, fata de ianuarie-aprilie 2009.(clic aici pt foto)

Mai multe detalii despre modelele auto premium preferate de romani cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.