Dacia se situeaza pe locul al doilea in Romania intr-un top al companiilor responsabile realizat de B&P Braun & Partners.

Compania austriaca “OMV AG” se afla pe primul loc in lista companiilor din CEE-100 si este prima din companiile austriece cu un scor de 90%, urmata de compania “Hungarian Telekom” (88%), liderul de pe piata maghiara. Rezultate bune au fost obtinute de companiile petroliere din Polonia si Romania (“PGNiG S.A.” - 69%, “Petrom S.A.” - 69%), asigurandu-si astfel locul 12 si 13 in lista regionala.

Automobile-Dacia (50%) si Banca Comerciala Romana (44%) se afla pe locul secund si al treilea din Romania. Spre deosebire de anul trecut, Automobile Dacia a aratat o imbunatatire scorul sau crescand de la 21% la 50%.

Ratingul CSR 24/7 este un produs dezvoltat de catre B&P Braun & Partners pentru a arata performanta responsabilitatii sociale corporative a companiilor bazata pe informatiile publice disponibile tuturor partilor co-interesate in limba locala. Metodologia ratingului este bazata pe standardele Accountability, indicatorii GRI si principiile UN Global Compact.

Metodologia este bazata pe 7 domenii inclusiv transparenta si comunicare; guvernanta corporativa; relatia cu partile co-interesate; responsabilitatea fata de mediul inconjurator; responsabilitate economica; societate; resurse umane.

Lista regionala Top 100 CSR 24/7 (CEE-100) publicata de catre B&P Braun & Partners contine primele 25 companii dupa venituri inclusiv cele mai mari trei banci si cele mai mari companii de asigurari din urmatoarele tari: Austria, Ungaria, Polonia si Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.