Odata cu restrictionarea traficului aerian cauzat de eruptia vulcanica din Islanda, firmele de transport cu autocarul au preluat o mare parte dintre pasagerii liniilor aeriene, ajungand la incasari duble fata de o perioada normala.

Incepand de sambata dupa-amiaza si pana in prezent, Eurolines, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de transport international de persoane, a operat circa 25 de curse. “Numarul curselor a fost dublu fata de cel normal. Am operat atat curse de linie, cat si inchiriate”, a declarat, pentru Wall-Street, Dragos Anastasiu, proprietarul Eurolines.

Potrivit lui Anastasiu, cea mai solicitata destinatie a fost Londra, una dintre cele mai afectate zone. “Nu am refuzat practic nimic, am suplimentatat tot ce a fost cerut. Destinatia cea mai solicitata a fost Londra, apoi Bruxelles, Paris si Frankfurt”, mai explica seful Eurolines.

Nu doar cursele s-au dublat in aceasta perioda pentru Eurolines, ci si incasarile. “Am incasat circa 200.000 euro, mai mult decat dublu, in concordanta cu numarul crescut de curse”, a mai afirmat Anastasiu.

Mai multe detalii despre profiturile inregistrate de transportatori in urma norului de cenusa cititi in Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.