Constructorul auto japonez Toyota va suspenda productia timp de patru zile in cadrul uzinei din Franta si timp de opt zile in Marea Britanie, din cauza scaderii vanzarilor, care a fost provocata de criza rechemarilor in service, potrivit agentiei japoneze Kyodo, citata de AFP.

Consultat de AFP, un purtator de cuvant al grupului japonez nu a putut sa confirme imediat informatia.

Potrivit agentiei Kyodo, uzina Onnaing, din nordul Frantei, unde este produs modelul Yaris, isi va suspenda productia intre 6 si 9 aprilie.

In Marea Britanie, productia ar urma sa fie suspendata de pe 29 martie pana pe 1 aprilie si de pe 6 pe 9 aprilie, a mai precizat agentia. Tot in Marea Britanie, una dintre liniile de productie va fi suspendata din nou si in luna august, si 750 de angajati vor fi disponibilizati prin pensionare anticipata.

Toyota a rechemat in service aproape 9 milioane de autoturisme in ultimele luni, dintre care peste 1,8 milioane in Europa, din cauza unor probleme la frana si la acceleratie. [Topul producatorilor care-si cheama masinile inapoi]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.