Producatorul Mercedes-Benz a fost acuzat de incalcarea legislatiei SUA pentru dare de mita prin bani, masini si alte cadouri de lux, in scopul facilitarii unor afaceri cu statul.

Daimler ar fi ajuns la o intelegere cu autoritatile din SUA, urmand sa plateasca o amenda de 185 milioane dolari pentru inchiderea acestui caz, in timp ce diviziile Daimler din Germania si Rusia sunt gata sa pledeze “vinovat” in fata acuzatiilor aduse, scrie 0-100.ro

Procurorii americani au acuzat Daimler ca s-a angajat intr-o “lunga practica de dare de mita” pentru a-si securiza afacerile din Rusia, China, Turcia, Egipt, Nigeria, Irak si alte 16 tari, intre 1998 si 2008.

Exemple de probe din dosar ar fi acordarea unei masini blindate unui oficial din Turkmenistan si a unui alt vehicul similar unei persoane publice din Liberia.

Daca Daimler va incheia o intelegere cu autoritatile americane, acest caz ar fi inca unul pe o lunga lista. In decembrie 2009 Siemens a platit o amenda de 1,3 miliarde dolari pentru a pune capat unui caz de coruptie din SUA si Germania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.