Cateva metode prin care unii cred ca pot pacali etilotestul si de ce nu functioneaza acestea.

Iata cele mai comune metode prin care soferii cred ca pot scapa cu fata curata si permisul in buzunar, dupa ce s-au urcat la volan sub influenta alcoolului:

1. Trebuie sa bei cat mai multa apa. Nu salveaza cu nimic situatia, pentru ca aparatul inregistreaza vaporii de alcool din aerul expirat si nu are nimic de-a faca cu continutul stomacului sau urina.

2. Sa expiri/inspiri puternic inainte de a sufla. Este o metoda care merge, in sensul ca aparatul poate fi facut sa arate o valoare mai mica decat cea reala. Dar politistii stiu si nu te lasa sa faci asta. In general vorbesc cu tine pana cand sufli in aparat, asa ca nu ai posibilitatea sa inspiri/expiri puternic de mai multe ori.

3. Sa-ti tii respiratia inainte sa sufli. O metoda care face mai mult rau, pentru ca aerul din plamani cumuleaza o concentratie mai mare de alcool. Asta pentru ca aerul nu mai circula prin plamani, dar sangele da. Asa ca sunt sanse mari ca aceasta metoda sa duce de fapt la inregistrarea unei valori mai mari decat cea reala.

4. Sa-ti dai cu apa de gura sau sa mesteci o guma. Majoritatea contin mentol ceea ce poate face ca aparatul sa inregistreze o valoare mai mare.

Citeste toate metodele prin care poti pacali etilotestul pe sotto.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.