Salvarea marcii Hummer a esuat. Vanzarea catre firma chineza Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machines nu a fost posibila pentru ca firma asiatica nu a putut obtine acordul statului pentru a finaliza tranzactia.

Mai mult, compania chineza s-a lovit si de reticenta bancilor in a acorda finantare pentru achizitia Hummer, dupa ce unii oficiali de la Beijing au spus ca nu sunt incantati de aceasta afacere.

Potrivit unui purtator de cuvant, GM nu are un calendar de inchidere a afacerii Hummer. “Am luat aceast decizie azi (joi, n. red), deci abia am inceput procesul. In general, inchiderea unei afaceri dureaza cateva luni. Dain vor exista alternative viabile, le vom lua in considerare” a spus oficialul GM, conform Money.ro.

General Motors (GM) a anuntat ca va lichida marca Hummer, dar ca va asigura, conform legii, piese de schimb si servicii de garantie pentru masinile aflate deja in circulatie, informeaza 0-100.ro.

GM incearca sa vanda de doi ani marca Hummer, si a ajuns la un acord preliminar cu firma chineza in iunie 2009, in urma caruia urma sa primeasca 150 de milioane de dolari, pana la sfarsitul acestei luni.

Hummer este una dintre cele patru marci de care GM vrea sa scape: Hummer, Saab, Saturn si Pontiac.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.