Saab a fost salvata de la faliment. Marti, 23 februarie, Spiker si General Motors (GM) au semnat documentele finale pentru tranzactionarea marcii suedeze.

Spiker, mic producator olandez de masini de lux, spune ca acum Saab este pe maini bune si ca firma va depune eforturi sa aduca marca suedeza pe profit.

“Ne vom concentra toate eforturile pentru a revigira Saab si pentru o transforma intr-o marca profitabila si sustenabila”, a declarat directorul general executiv al Saab, Victor Muller, conform 0-100.ro.

Planurile noului proprietar al Saab, Spiker, includ lansarea noii generatii a modelului 9-3 in 2012, si introducerea in oferta a unui automobil de intrare in gama, denumit 9-1.

Constructorul auto olandez de masini sport de lux Spiker a ajuns la un acord cu GM pentru cumpararea marcii Saab in seara zilei de 26 ianuarie.

GM a fost proprietarul Saab din anul 2000, iar de circa un an de zile a tot incercat vanzarea marcii suedeze. Singurul investitor cu care GM era pe cale sa semneze actele finale a fost Koenigsegg, insa aceasta companie s-a retras in ultima clipa, fara prea multe explicatii.

Dupa indelungi negocieri, Spiker a semnat actele finale pentru cumpararea Saab, iar de miercuri, 23 februarie, Saab nu mai este o marca GM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.