Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat modificarea normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule (RCA) pentru ca pagubitii sa poata solicita despagubiri pentru daunele produse autovehiculului, inainte de efecturea reparatiei acestuia.

“Am decis modificarea normelor RCA pentru a sprijini si mai mult interesele asiguratilor si imi exprim speranta ca aceste demersuri vor conduce la imbunatatirea serviciilor prestate de catre companiile de asigurare. Daca pana acum societatea de asigurare stabilea valoarea despagubirilor potrivit propriilor criterii, acum valoarea pagubei se stabileste avand in vedere preturile practicate de catre unitatile de specialitate sau cele din cataloagele de specialitate”, a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu.

Astfel, asiguratorul RCA are obligatia de a stabili cuantumul despagubirii la valoarea preturilor practicate de catre unitatile de specialitate sau prevazute in cataloagele de specialitate astfel incat despagubirea sa-i permita pagubitului efectuarea reparatiilor, se specifica in comunicatul CSA.

Citeste mai multe detalii privind modificarile normelor de asigurare RCA pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.