Sa cumperi o masina noua dintr-un alt stat al Uniunii Europene poate insemna economii de mii de euro, sau un avantaj pentru client in conditiile in care aderarea a eliminat taxele vamale, iar taxa pe valoarea adaugata (TVA) se plateste in tara in care se face importul.

Cea mai mare diferenta de pret intre Romania si o alta tara din UE este inregistrata in cazul modelului Volkswagen Touran Conceptline 102 PS, care costa in Polonia aproximativ 12.350 de euro, cu peste 4.300 de euro mai mult decat in Romania.

In cazul automobilelor Skoda Fabia Ambiente, Polonia si Ungaria au cele mai bune preturi. Ungaria vine cu cele mai bune oferte si pentru Peugeot 207 Trendy, Renault Clio si Fiat Grande Punto, scrie BankNews.

Pentru Suzuki Swift, cea mai profitabila afacere se face in Cehia. Tot in aceasta tara exista cel mai bun pret pentru Renault Privilege, dar suma este doar cu 350 de euro mai mica decat cea platita in Romania. Pe de alta parte, Cehia vinde cel mai scump masinile Opel Astra si Zafira. De altfel, cumparatorii europeni de Opel Zafira trebuie sa vina in Romania pentru a face cea mai buna afacere. Pretul recomandat pentru acest model este de 15.900 de euro, cel mai mic din UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.