Uniunea Europeana (UE) sporeste protectia pietonilor si introduce obligativitatea echiparii autoturismelor noi in standard cu sisteme de asistare la franare incepand din 24 februarie 2011, potrivit Bosch.

Studiile UE arata ca, prin echiparea autovehiculelor cu sisteme de asistare la franare, se pot evitata anual, in Europa, pana la 1.100 de accidente fatale in care sunt implicati pietoni.

Sistemele de asistare la franare reduc pericolul de accidentare a pietonilor si sprijina evitarea coliziunilor din spate. Sistemul de asistare la franare ofera sprijin in cazul franarii de urgenta: daca soferul apasa brusc pedala de frana, sistemul considera ca este vorba despre o situatie de urgenta. Presiunea de franare creste imediat, imbunatatind astfel procesul de franare. Distanta de oprire va fi redusa, evitandu-se astfel coliziunile.

Mai multe despre obligativitatea echiparii autoturismelor noi in standard cu sisteme de asistare la franare cititi pe Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.