Drept la replica la articolul "Porsche Leasing Romania s-a apucat de politie politica".

In legatura cu articolul Porsche Leasing Romania s-a apucat de politie politica, scris si publicat de dumneavoastra pe site-ul www.9am.ro (n. red. - articolul a fost scris de revista QMagazine si reprodus partial de www.9am.ro), in data de 13 ianuarie 2010, va aducem la cunostinta faptul ca articolul prezinta intr-un mod eronat datele pe care Porsche Leasing le solicita clientilor prin intermediul "Formularului de actualizare date personale pentru client persoana fizica" si aduce prejudicii de imagine companiei Porsche Leasing Romania.

Aceste date sunt in comformitate cu Regulamentului Bancii Nationale a Romaniei nr. 9/2008 privind cunoasterea clientelei in scopul prevenirii spalarii banilor si finantarii terorismului si dispozitiile Legii nr. 656/2002. In acest sens, in Regulamentul Bancii Nationale a Romaniei nr. 9/2008 la punctul 1, litera h, se stipuleaza solicitarea informatiilor cu privire la "functia publica importanta detinuta, daca este cazul (conform definitiei din Legea 656/2002)", Legea 656/2002 definind aceasta calitate astfel: "persoane expuse politic sunt persoanele fizice care exercita sau au exercitat functii publice importante, membrii directi ai familiilor acestora, precum si persoanele cunoscute ca asociati apropiati ai persoanelor fizice care exercita functii publice importante".

De asemenea, precizam faptul ca Porsche Leasing Romania nu prelucreaza date cu caracter personal legate de convingerile politice ale clientilor sai asa cum reiese din articolul dumneavoastra, sintagma "persoana expusa politic" nefacand referire la convingerile politice ale clientilor, ci referindu-se la aspectele descrise mai sus, in conformitate cu Regulamentul Bancii Nationale a Romaniei si legislatia romana in vigoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.