Programul Rabla 2010 va incepe in perioada 5-15 februarie si se va incheia pe 25 noiembrie. Bugetul programului va fi acelasi ca in 2009, iar persoanele fizice vor putea cumpara 40.000 de masini, in timp ce pentru companii au fost alocate 20.000 de autovehicule.

Programul Rabla se va desfasura in acest an in doua etape in loc de trei. O treime din bani va fi alocata pentru companiile care se inscriu in program, iar restul va merge catre persoanele fizice.

Administratia Fondului de Mediu (AFM) va organiza in perioada 15-28 ianuarie sesiunea de validare a producatorilor din acest program de stimulare a innoirii parcului auto, scrie NewsIn.

Astfel, numarul de masini care ar trebui scoase din uz in acest an este de 60.000, dupa ce prima de casare a fost mentinuta la 3.800 lei.

Pe 5 ianuarie, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat ca persoanele juridice ar putea primi in acest an pana la zece tichete valorice pentru cumpararea de masini noi.

Un tichet valoric este de 3.800 lei, iar o persoana fizica poate da cel mult trei tichete pentru cumpararea unei masini noi. Autoturismele si autoutilitarele de pana la 3,5 tone pot fi cumparate inclusiv prin credite bancare sau prin finantare in baza unui contract de leasing financiar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.