Constructorul auto american Ford Motor, prezent si in Romania, a deschis o schema de plecari voluntare la care se pot inscrie cei 41.000 de angajati sindicalizati din SUA, dar a precizat ca nu are o tinta specifica privind numarul de salariati pe care ar vrea sa-l elimine in acest mod.

"Aceasta masura face parte din eforturile noastre continue de aliniere a capacitatii noastre de productie la nevoile noastre si la cererea pietei", a precizat Marcey Evans, purtator de cuvant al grupului, care a adaugat ca exista "un excedent de personal in sistemul de productie", scrie Wall-Street.

Ford a facut obiectul unei restructurari intensive in cursul ultimilor patru ani, in cadrul careia constructorul a inchis fabrici si a concediat zeci de mii de salariati.

Angajatii sindicalizati ai Ford din intreaga America de Nord si-au vazut numarul redus de la 100.100 la finalul lui 2005 pana la 50.200 la 30 septembrie 2009, iar numarul salariatilor nesindicalizati s-a diminuat de la 35.600 la 21.300 in acelasi interval.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.