Comisia Europeana a autorizat, cu unele conditii, ajutorul de pana la 57 milioane euro pe care Romania vrea sa il acorde companiei Ford pentru formarea profesionala a angajatilor, de care ar urma sa beneficieze 9.000 dintre acestia in decurs de cinci ani, potrivit unui comunicat al CE.

Astfel, ajutorul va fi platit in transe periodice, iar sumele vor corespunde cheltuielilor suportate efectiv. Totodata, Ford Romania va prezenta anual rapoarte autoritatilor romane si CE cu privire la formarea oferita si cheltuielile suportate. In plus, angajatii fabricii de la Craiova vor primi certificate de participare in care se va specifica continutul si durata formarii primite, informeaza Wall-Street citand NewsIn.

Costul total al programului de formare a angajatilor actuali si viitori ai Ford Romania este de aproximativ 185 milioane euro, din care societatea urmeaza sa finanteze aproximativ 128 milioane euro.

Potrivit comunicatului transmis miercuri de CE, Comisia a constatat ca ajutorul este conform cu normele UE privind ajutoarele pentru formare, deoarece vizeaza redresarea unei disfunctionalitati de piata verificate, respectiv investitiile insuficiente in formarea profesionala, si deoarece este adecvat ca instrument de politica.

Mai multe detalii despre ajutorul pe care Ford il va primi de la Romania cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.