Soferii se confrunta cu o noua scumpire. Companiile de asigurari au decis in acest an majorarea politelor de asigurare RCA.
Soferii vor plati pentru asigurarea auto obligatorie RCA mai mult, in medie, cu 20-30%. Mai multe companii de asigurari au majorat, in acest an, tarifele la aceste polite, ca urmare a despagubirilor in crestere pe care sunt nevoite sa le plateasca, scrie Gandul.

Potrivit reglementarilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), din acest an companiile de asigurari au avut posibilitatea modificarii tarifelor RCA odata la trei luni, nu doar de doua ori pe an ca pana anul trecut.

"Lucram la noile tarife, care vor intra in vigoare din 15 decembrie. In prezent asteptam sa intre in vigoare norma Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) referitoare la bonus-malus si emiterea electronica a RCA. In acest an noi nu am majorat tarifele, cele afisate sunt calculate inca de la inceputul anului", a declarat Catalin Stroe, directorul Diviziei de Vanzari si Marketing in cadrul Asirom.

Potrivit site-ului companiei Asirom, un sofer de Logan va achita pentru 2010 pentru RCA pe un an 648 lei, iar in 2011 o prima de 708 lei. "Daca un proprietar de autovehicul cumpara acum un RCA pentru un Logan, polita cu valabilitate de un an, tariful va fi format din prima lunara valabila in 2009 pentru doua luni si 10 luni prima lunara valabila in 2010", a explicat Stroe.

Cititi mai multe in Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.