Marcile auto cele mai afectate de criza economica in Romania sunt in mare parte din segmentul premium, scaderile variind intre 70% si 90%, cu mult peste declinul pietei auto de 54%.
Potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania, Wall-Street a realizat un top al celor mai mari scaderi de pe piata auto in 2009.

  • Locul 5 in clasament este ocupat de Toyota Romania, importatorul marcii japoneze Lexus pe piata romaneasca, ce a raportat vanzarea a 39 de unitati Lexus, in scadere cu 74% fata de primele 9 luni din 2008, cand au fost livrate 151 de masini.
  • In primele 9 luni, au fost livrate pe piata romaneasca 7 unitati Maserati, in scadere cu 75% de la 28 de unitati in aceeasi perioada din 2008, ocupand astfel locul 4 in top. Modelele Maserati la vanzare in Romania sunt Granturismo, Granturismo S, Quattroporte, Quattroporte S, Coupe.
  • Podiumul scaderilor este format, din vanzarile Jaguar in Romania, ce au scazut cu 78%, la 44 unitati, clasandu-se astfel pe locul al 3-lea.
  • Locul secund ii revine importatorului Cadillac in Romania, ce a inregistrat vanzari cu minus de 93%, la doua unitati comercializate, de la 27 de masini in perioada ianuarie-septembrie 2008.
  • Cea mai mare scadere de pe piata auto in 2009 a raportat Radacini Motors, importatorul Hummer pe piata romaneasca, ce livrat anul acesta un singur model H3. Astfel, anul acesta, Hummer a raportat o scadere de 94,4% pe piata romaneasca. Modelele Hummer la vanzare in Romania sunt H2 si H3.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.