Piata romaneasca de leasing s-a comprimat cu 75-80% in primul semestru, in principal din cauza scaderii accentuate a vanzarilor de autovehicule, a declarat secretarul general al Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR), Adrian Dodita.
"Estimam ca piata romaneasca de leasing a scazut cu 75-80% in primele sase luni ale acestui an. In ce priveste contractele nou semnate, piata s-a dus dramatic in jos. Foarte putine contracte noi au fost semnate in acest an si mai mult decat atat, unii clienti au renuntat la contractele de leasing din diferite motive", a mentionat secretarul general al ASLR, potrivit Wall-Street.

Acesta a mai precizat ca "in prezent, societatile de leasing traiesc din veniturile contractelor semnate" in ultimii doi ani si a estimat ca piata romaneasca de leasing si-ar putea relua cresterea abia din 2010, dupa reluarea procesului de finantare, insa "nu se va mai putea vorbi de cresteri de doa cifre asa cum ne obisnuisem in ultimii ani".

Restul articolului il gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.