La numai opt ani de la lansare al noul model, Mini a produs la uzina din Oxford autoturismul cu numarul 1,5 milioane. Cifra aniversara vine dupa ce, acum cateva saptamani marca Mini a serbat o jumate de secol de existent.
In numai opt ani de existenta, noul model al marcii de autoturisme Mini, a devenit un fenomen global, fiind comercializat in peste 80 de tari si de curand, numarand 1,5 milioane de unitati produse, relateaza Money.ro.

BMW Group a investit in Marea Britanie din 2000 incoace, peste un miliard de lire sterline, iar in curand va testa un nou model Mini, Mini E. Noul model este complect electric si se afla deja in testare in SUA si Germania.



In prezent, Mini numara 6,8 milioane de autoturisme, din care 5,3 miloane (78%) in versiunea clasica, produse intre 1959 si 2000, iar restul (22%) din 2001 pana astazi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.