Vanzarile de autoturisme noi in primele cinci luni au fost realizate in proportie de 76% cu plata pe loc, fiind achizitionate 44.278 de masini, in timp ce leasingul a reprezentat 24%, 13.616 unitati, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).
Lipsa de finantare determina romanii sa cumpere masini cash Sase marci au avut vanzari 100% cu banii jos in primele 5 luni, acestea fiind Hyundai cu 5.275 unitati, Peugeot cu 1.900 de masini, Cadillac cu doua unitati, Hummer cu o unitate, Maserati cu trei unitati si Maybach cu o unitate.

De asemenea, peste 80% din vanzarile Fiat, Jaguar, Lada, Mercedes, Mini, Smart, Suzuki si Volvo au fost realizate cu plata cash.

Marcile vandute in leasing in Romania intr-un procent de peste 50% sunt Chrysler, Dodge, Jeep, Lexus, Opel, Porsche si Saab. Doar Citroen si Ssangyong au avut o pondere in vanzari de 50% leasing si 50% cash.

Analistii vad piata auto in scadere cu 25-30% per trimestru, pana la 100.000 unitati noi vandute in 2009, iar din acestea peste 50% vor fi achizitionate cash.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.