Dacia Logan MCV se bucura de aprecierea jurnalistilor britanici de la The Independent, care prezinta masina romaneasca intre primele zece cele mai bune masini spatioase de pe piata, alaturi de marci ca Mercedes, Chrysler, Hyundai, Renault sau Skoda.
Dacia Logan MCV este prima masina prezentata in galeria foto cu cele mai spatioase zece masini postata pe site-ul The Independent, iar textul aferent fotografiilor de prezentare deplange faptul ca modelul nu poate fi cumparat in Marea Britanie.

Producatorul roman Dacia inseamna pentru Renault ceea ce Skoda reprezinta pentru Volkswagen. Diferenta o constituie faptul ca, in timp ce Skoda este foarte populara in Marea Britanie, Renault nu si-a lansat aici inca marca specifica bugetelor est-europene. Un mare pacat, in opinia jurnalistilor de la The Independent, intrucat Logan MCV nu poate fi cumparat si de consumatorii britanici. Logan MCV se poate gasi in Germania cu numai 7.000 de lire sterline (circa 8.500 de euro) pentru modelul cu cinci locuri si 9.000 de lire pentru modelul cu sapte locuri. "Este de departe cea mai ieftina masina cu trei randuri de scaune", concluzioneaza publicatia britanica.

"Alegerea jurnalistilor de la The Independent este una normala in conditiile in care au tinut cont si de pretul extrem de convenabil al modelului romanesc si nu face decat sa confirme succesul platformei Logan pe pietele din Vest. Sa ne amintim ca Dacia nu a mizat de la bun inceput pe o primire favorabila a modelului Logan pe pietele dezvoltate, dar iata ca tocmai aceste piete conteaza acum pentru stabilitatea financiara a companiei. Este normal ca britanicii sa regrete absenta de pe propria piata a unui model ca Logan/Logan MCV, mai ales ca acum, cand au in derulare un program de reinnoire a parcului auto, pretul unui Logan ar fi mult sub al modelelor concurente", ne-a declarat Dan Damian, redactor sef al site-ului auto Sotto.ro.

Celalalte masini cuprinse in topul The Independent sunt Binz (o varianta modificata a Mercedes-Benz Clasa E), Chrysler Grand Voyager, Hyundai i800, Renault Espace, Skoda Roomster, Skoda Superb, Ssangyong Rodius, LTI TX4 si Volkswagen Caddy Maxi Life.

"Modelele din topul realizat de britanici sunt cunoscute pentru generozitatea spatiului interior. Surprinde insa nominalizarea versiunii Binz a lui E-Klasse, pentru ca, in vreme ce toate celelalte modele sunt de serie, Binz este creat de un carosier, in general pentru comenzi speciale", a mai punctat Damian.

Dacia a inregistrat un succes semnificativ in Germania, unde vanzarile producatorului roman au crescut de 12-15 ori, ca urmare a primei de casare de 2.500 de euro oferite de guvernul de la Berlin. Stocurile Dacia din Germania s-au epuizat in repetate randuri de la inceputul anului, explicatia fiind simpla, potrivit NewsIn. La o masina ca Dacia, care costa numai 7.500 de euro, o reducere de 2.500 de euro - cat e prima de casare - se simte mult mai semnificativ decat la un Mercedes.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.