Acestia trebuie sa umble cu formularul de constatare amiabila asupra lor.
Soferii romani posesori de RCA pot incepe sa-si ridice formularul de constatare amiabila de accident de la sediul companiilor de asigurari. Acesta nu costa nici un ban si poate fi ridicat teoretic de la orice sucursala a companiei de asigurari unde s-a incheiat RCA-ul. Spunem teoretic deoarece el poate fi ridicat si de la sediul altor companii, pentru ca formularul se afla intr-un rastel in incinta companiilor de asigurari, iar pentru ridicarea lui functionarii nu cer nici un act. “Din ce stiu, unele companii de asigurari au pus deja la dispozitia asiguratilor formularul de constatare amiabila de accident. Deci soferii il pot ridica cand doresc.

La BCR Asigurari, el poate fi gasit din 23 iunie la orice sucursala”, spune Mihai Tecau, presedinte BCR Asigurari.

Procedura de constatare amiabila va putea fi aplicata, de la 1 iulie, pentru toate accidentele rutiere produse intre doua vehicule pe teritoriul Romaniei din care au rezultat numai pagube materiale. Constatarea amiabila pentru accidentele rutiere usoare presupune ca soferii implicati in avarierea masinilor sa-si rezolve problemele legate de daune prin intelegere reciproca si prin intermediul societatilor de asigurare unde au incheiat polite. Daca una dintre parti nu este de acord cu semnarea acestui document, atunci constatarea accidentului va putea fi facuta numai de unitatea de politie pe raza careia s-a produs accidentul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.