Afacerile cu inchirieri de masini vor scadea in 2009 chiar si cu 40% fata de 2008, companiile din acest domeniu fiind nevoite sa se orienteze catre segmentul business pentru a supravietui pe piata, au declarat reprezentanti ai companiilor.
Contractele cu clientii persoane juridice au facut ca firma Carbiz - rent-a-car sa se mentina pe piata inchirierilor de masini, deoarece afacerile cu persoanele fizice au fost, in primele trei luni ale anului 2009, aproape inexistente, potrivit NewsIn.

"Piata si-a mai revenit dupa debutul greu, dezastruos de an insa este in scadere cu 20-25% fata de anii precedenti. Daca anul trecut, la inceputul lunii iunie aveam maximum cinci masini neocupate, acum avem 15", a declarat Daniel Nagirdu, directorul economic al Carbiz.

Acesta a mai spus ca afacerea cu inchirieri de masini este sezoniera, insa nu doar vara creste cota inchirierii catre persoane fizice, ci si in perioada sarbatorilor de iarna si a celor legale.

"Vara, 60-70% din cifra de afaceri este data de inchirierea de masini catre persoanele fizice. Fiind totusi o situatie sezoniera, am fost nevoiti sa promovam afacerea pentru persoanele juridice pentru ca fara contracte pe termen lung nu se poate supravietui", a mai precizat Daniel Nagirdu.

Conform directorului economic al Carbiz, piata inchirierilor de masini isi va reveni odata cu industria auto.

"Ca si industria auto si piata auto, si inchirierile de masini sunt afectate de criza financiara globala. Cand industria auto isi va reveni, atunci si piata inchirierilor de masini isi va reveni", a mai spus Daniel Nagirdu.

In aceeasi situatie se afla si compania Active Rent-a-car. "Piata inchirierilor auto si-a mai revenit fata de inceputul anului, insa este la 70% din piata de anul trecut", a declarat, pentru NewsIn, directorul de marketing al companiei, Radu Ursacescu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.